Edinburgh

Kom fram till Edinburgh, Skottland vid 6 på söndagsmorgonen, väntade på stationen tills starbucks öppnade och det första vi hörde av den skottska dialekten var "can you take your feet of the chairs, please" och vi hade ingen aning om vad han sa. 
Vi gick och satte oss på starbucks i några timmar. Sedan tog vi en bus tour omkring i fina Edinburgh! Tog även en tripp upp i Scott monument som var högt, trångt och fullt med smala trappor. Men utsikten var såå fin!
Sedan kollade vi lite på National Gallery, åt vi lunch, checkade in på vårt hostel och vilade någon timma där innan vi gick för att klättra upp på en kulle/ett berg! Besökte även St Giles Cathedral på väg till berget. Det tog oss ca 2 timmar att komma upp och ca 1,5 timmar att komma ner. Mycket bilder togs på väg upp (hence the 2 hour journey) och det var mörkt och läskigt att gå ner när man inte såg vart man gick! Det var så sjukt fint och klart värt tiden det tog!
Dag två börjades med en tur till slottet, sedan gick vi vidare till området Leith och fikade på världens mysigaste ställe! Sedan blev det pubmiddag och en spöktur med intressant historia och besök nere i (de hemsökta) valven. 
Sista dagen gick vi till Dean's village, besökte en katedral, åt indisk buffé och avslutade resan med starbucks.
 
Edinburgh är en sååå fin stad och jag hade gärna stannat längre!Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback